Hoppa till sidans innehåll

Tjoget

22 JUN 2018 17:21
OK Vilse 87 tangerade placering 29 för tredje året i rak ---> följd!
 • Uppdaterad: 04 JUL 2018 12:35

Emmaboda flygbana eller rättare sagt motorbana, är numera en mötesplats för motorintresserade. Den här helgen var den helt inbokad för orientering, vilket vi alla var tacksamma för. Det var en mycket välplanerad arena med korta gångavstånd, enkelt och nära att lasta av klubbmaterial. Vädret var behagligt med ömsom sol och molntussar som svalkade emellanåt. Natt- och gryningslöparna fick det rejält svalt, 4° krävde nog någon extra tröja.

OK Orion tog sin 13:e seger i Tjoget med god marginal. De var dryga 13 minuter före tvåan OK Pan-Kristianstad. På tredje plats var IK Hakarpspojkarna.
Av de 72 startande lagen var det tyvärr 17 ej godkända, lite trist för de drabbade lagen och även för arrangörerna. Arrangörerna ska inte lastas för mycket då de hade tryckt upp kontrollsiffra och kodsiffra på tävlingskartorna. Det var flera av felstämplingarna som skedde vid de två sistakontrollerna. Ändå var avståndet mer än 150 meter i sidled med två olika inlöpningsfållor.

Våra 24 löpare (vi hade två extralöpare på två sträckor) klarade att stämpla vid rätt kontroller och för det belönades vi med ett godkänt resultat och av någon märklig anledning blev det placering 29 för tredje året i rad!

Av de 28 löparna vi hade tillgängliga i början på veckan så hade vi 24 kvar på lördagsmorgonen. En stor eloge till Peter Klein som med kort varsel tog den avslutande sträckan och genomförde den på ett berömligt sätt!
Vi hade 7 ungdomar under 18 år med i laget, vilket inger lite framtidshopp. Alla var inte helt nöjda med sina insatser men alla kämpade och gjorde sitt bästa.
Siri Klein och Noah Mulari var några minuter efter Lars Svensson på den trippla 3:e sträckan, mycket bra löpt av "trillingarna". Ina Åman var grymt snabb på sträcka 5 och var förmodligen lika glad som Eddie Karlsson som sprang mycket bra på sträcka 12 som var en gryningssträcka. Gustav Åman gjorde en bejublad comeback på 17:e sträckan och sken ikapp med solen efter ett väl genomfört lopp.
Niklas Thörn, Patrik Gunnarsson och Martina Karlsson var några av våra löpare som gjorde med beröm godkända lopp. Övriga löpare förtjänar väl godkänt i betyg.

Det var extra kul att speakern uppmärksammade att Barbro och Per Hansson + några till från klubben troget hejade på våra löpare under hela natten och gryningen.
Tack till alla som sprang i laget, knackade ner tältpinnar i stenhård mark, reste militärtält, rensade jordgubbar och visade ett härligt glatt humör. Det var mycket glädjande att vi var många vilsare som var kvar och hejade in Peter på sista sträckan.

Resultat

Laguppställning

(Fotot på Peter Klein är taget av Ingmar OLsson)

Skribent: Thomas Henmyr
Epost: Adressen Gömd
 1. Bra jobbat alla Vilsingar på Tjoget!

  (Paula 2018-07-01 kl 21:48) Anmäl
 2. Jag åker med Niklas ca kl 12 från Karlshamn. Vi åker hem under lördag /Lasse

  (Lasse Svensson 2018-06-30 kl 09:01) Anmäl
 3. Jag o Ingo kör vid 17-tiden och har platser i bilen.

  (anders persson 2018-06-29 kl 22:07) Anmäl
 4. Thomas kör kl 12 på lördag från Jämshög. Noah och Eddie åker med. Finns en plats till.

  (Thomas Henmyr 2018-06-29 kl 19:02) Anmäl
 5. Jag och Maj kommer att köra hem, efter glass och jordgubbar, på lördag kväll och har tre platser över ifall någon vill åka.

  (Ida Sofia 2018-06-26 kl 00:15) Anmäl

 

Hitta oss på Facebook:

 

 

 

Våra sponsorer är:

Ofm-kraft

Solect-power_200_2

Holje-plåt

Postadress:
OK Vilse 87 - Orientering
c/o Kerstin Tjernlund, Hemsjövägen 13
29374 Kyrkhult

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info