Hoppa till sidans innehåll

Resultat Tjoget 2019

07 JUL 2019 21:06
Vi genomförde Tjoget med intakt lag. Eftersom det blev många omstarter för det stora flertalet av årets deltagande lag så får slutresultatet 30 tas med en nypa salt. Det var/är också en del turbulens med en del lag som är godkända eller inte.
  • Uppdaterad: 07 JUL 2019 21:06

Sportident ställdes återigen i fokus då arrangören fick hämta in ett flertal sportidentenheter för att kunna skilja på godkända och ej godkända lag.

Vi får hoppas att problemen med Sportident får en lösning innan årets O-Ringen i Kolmården annars lär det bli många enhetsinhämtningar för arrangörerna.

Solen lyse med sin frånvaro i Fagereke under hela lördagen då det istället blev ett flertal mindre regnskurar. Det var ju säkert välkommet för löparna och vi andra kunde skjula i vindskydden eller under paraplyer.

Det var mycket jämna och stabila insatser av klubbens Tjogetlöpare. Några av oss behövde lite längre tid men vi stämplade rätt på alla sträckor och fick med oss ett rättvist resultat. Sviten med placering 29 verkar ha spräckts då vi i skrivande stund placerade oss som lag 30. Klart godkänt.

Eddie Karlsson gjorde en mycket bra andrasträcka. Dubbel-Noah och Arja på sträcka 3 gjorde fina lopp där Noah Svensson som Tjogetdebuterade var först in till växling av nämnda trio. Stark insats av Noah som gjorde sin tävlingsdebut för två månader sedan. Mycket bra prestationer av Niklas Thörn, Perola Olsson, Lars Svensson, Patrik Gunnarsson, Gustav Åman, Ina Åman Viktor Henmyr och Martina Karlsson. Tack till Ina som kunde klämma in en sträcka på Tjoget mellan konfirmationsaktiviteterna. Naturligtvis möjliggjordes det av Barbro och Per Hansson som fixade logistiken och var återigen en trogen nattpublik, de enda på hela arenan vid de mörkaste timmarna innan gryningen?

Stafett- och Tjogetdebutant nummer två var Ellen Gunnarsson. Hon var klart först av damtrion på sträcka 14. Malin Åman och Elsa Svensson var också ute på samma sträcka. Imponerande Ellen!

Martina är klippa som avslutare, hoppas någon filmade målgången när omstarten vällde in på sträcka 20 för där ser man vilken rapp spurt hon levererade. Härlig avslutning på årets Tjogetäventyr!

Min 44:e start i Tjoget kunde fått ett tråkigt slut för laget. Vid K6 på sträcka 17 tappade jag min pinne direkt efter genomförd stämpling. Desperat såg jag den singla ned i det höga blåbärsriset varpå ett febrilt letande resulterade i att jag bara såg fina blåbär. Löpare efter löpare passerade förbi men tyvärr stod inte tiden stilla. Efter några minuter kom det en kvinna som engagerade sig i min prekära situation.
Jag hann inte mer än att beskriva hur den vit/röda Si-pinnen såg ut så tog det ungefär 10 sekunder för henne att hitta den. Tack till denna gudasända kvinna.
Eftersom hon inte sprang med ordinarie klubbdräkt så förblir det ett mysterium vilken namn hon bär.

Resultat Eventor

//Thomas Henmyr

Skribent: Thomas Henmyr
Epost: Adressen Gömd
  1. Bra jobbat hela ok vilse s lag!!

    (Paula 2019-07-09 kl 10:54) Anmäl
  2. Bra jobbat!

    (Lillemor 2019-07-09 kl 08:54) Anmäl

 

Hitta oss på Facebook:

 

 

 

Våra sponsorer är:

Ofm-kraft

Solect-power_200_2

Holje-plåt

Postadress:
OK Vilse 87 - Orientering
c/o Kerstin Tjernlund, Hemsjövägen 13
29374 Kyrkhult

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info