Så här...

... GÅR DET TILL HOS OSS!

Träning

Man kommer till träningsplatsen ombytt. Använd kläder som är sköna och inte blir så tunga när de blir blöta. Ta på dig gympaskor, som får bli smutsiga och blöta.

Ha en varm, torr tröja med dig att byta med när du har sprungit färdigt.

Träningen tar mellan 1 - 1 1/2 timme.

Är du under 7 år vill vi att du har en "egen" vuxen med dig som kan hjälpa dig på träningen.

Alla åldrar kan vara med på våra ungdomsträningar

Alla föräldrar, syskon och andra anhöriga är hjärtligt välkomna att vara med på våra ungdomsträningar, det finns alltid kartor så även vuxna intresserade kan gå eller springa en del eller hela träningen. Och våra ledare hjälper gärna även er vuxna!

Gruppindelning

Ni som tränar delas upp i olika grupper främst utifrån ålder. Första gångerna man är med kan man få vara i en "yngre" grupp. Varje grupp har sina huvudledare, plus att vi alltid är fler ledare från klubben som kan stötta i de grupper det behövs bäst, utifrån övningar och antal deltagare.

Tävling

När man ska vara med i tävlingsklass på en tävling måste man anmäla sig innan, oftast en vecka i förväg. Det gör man via hemsidan http://eventor.orientering.se/. De tävlingar, som vi i ungdomskommittén tycker är speciellt roligt om våra ungdomar är med på, brukar vi informera om på träningarna, och då kan man anmäla sig genom att säga till sin ledare att man vill vara med.

På alla tävlingar finns också möjlighet att anmäla sig direkt på tävlingsplatsen till utbildningsklasser och öppna klasser – här finns banor som passar alla.
På tävling ska man ha med sig ombyteskläder och duscha! Det är inte alls farligt att duscha ute, som man gör på orientering. Det är alltid varmt vatten i duscharna, och när man väl har duschat och bytt om så fryser du inte sen.
Efter loppet är det bra att äta något. Kiosk (”marka”) finns på alla tävlingar. Eller så tar du med egen fikakorg.
När man ska på orienteringstävling ska man ha som regel att alltid ta med mössa, vantar, yllestrumpor. Även supportrarna! Det är lätt att bära med sig, och man har så mycket roligare när man inte fryser!

U-serien

U-serien är en förkortning för Ungdomsserien. Klubbarna i västra Blekinge: OK Skogsfalken (Svängsta), Stigmännen-Karlshamns OK (Karlshamn), Brosö OK (Sölvesborg-Bromölla) och OK Vilse-87 (vi) träffas och tävlar mot varandra. Man samlar poäng till sig själv och klubben. Vi springer 3-4 tävlingar på våren och 2-3 på hösten, sammanlagt resultat räknas. På ungdomsserierna finns ingen dusch, men kiosk brukar finns.