Komperskulla skidspår

Komperskulla skidspår ligger vid Komperskulla (gården kallas i folkmun Ryssa-Pelles och ligger på Månaskensvägen). Följ skylten ”Komperskulla Slåtteräng 2 km” utmed vägen Olofström – Svängsta.

Platsen har använts av OK Vilse 87 för skidåkning sedan 1973 och är en av de snösäkraste platserna i Blekinge (140 m över havet). Spåren sköts helt ideellt av medlemmar i OK Vilse 87. Marken ägs av Kent Lindkvist från Lund och han, och tidigare hans far Sam, har på alla sätt ställt upp och stöttat vår verksamhet. 2016 brann den lada vi fått använda som förråd och omklädningsrum. Denna har nu, av Kent, ersatts med en nybyggd ekonomibyggnad som bland annat innehåller en värmestuga som vi får disponera för vår verksamhet.

Det längsta spåret är 5km och det finns avkortningsmöjligheter till 2,5 och 3,5 km. Spåren går till största delen på skogsbilvägar medan 5km-spåret har ytterligare några backar och en trevlig åkning över en myr. Spåren upplevs som omväxlande och ganska kuperade. Bra fästvalla är att rekommendera. Ovana skidåkare uppmanas att välja det kortaste spåret 2,5km. Dessutom finns ett lättåkt teknikspår på 300m. Spårdragningen kan variera beroende på snötillgången. I övrigt så delar vi vissa delar av spårområdet med ryttare och andra friluftsmänniskor som vill promenera i området. Dessa ombeds hålla sig vid sidan av spåren. Se skyltning vid parkeringsplatsen! Efter skidturen går det bra att använda grillplatsen vid värmestugan.

Vanligtvis arrangerar vi varje år någon av Blekinges DM-tävlingar. På försommaren arrangerar vi terräng KM med ca 40 deltagare.

Vår ambition är att det ska gå att lägga fina och hållbara spår med minsta möjliga snödjup. För att detta ska lyckas måste ett omsorgsfullt markarbete utföras varje år. En liten skara medlemmar och skidintresserade utför varje år hundratals timmar med klippning, röjning och planering av underlaget. Därtill kommer arbete med att packa snön och spåra. Till detta har vi en snöskoter, spårplog, vält och spårare.

Allt arbete utförs ideellt. Många som besöker vårt skidspår vill gärna bidra med en frivillig avgift till underhållet av skidspåren. Swisha detta bidrag till nummer 1230139386, skriv "skidspår" i meddelanderutan. Du kan också stödja vår verksamhet genom att bli medlem i vår klubb OK Vilse 87.

Se "Bli medlem"