Nyheter

Hilma flitigast i vår!

 • 30 jun 2023

image: Hilma flitigast i vår!

I klubbens Flitpris samlar ungdomarna poäng på måndagsträningar och ungdomsserier. Max antal på våren är 15 poäng och det är Hilma Paulin ensam om att ha klarat! Tvåor med 14 poäng är Alfons Johansen, Filip Paulin, Hugo Röman och Filippa Karkulehto. 

Varmt och soligt Sprint-KM!

 • 23 jun 2023

image: Varmt och soligt Sprint-KM!

”Ja, det va’ en kväll i juni, då när sommaren e’ som bäst”

Så var det när årets klubbmästerskap i sprintorientering avgjordes vid Högavångs-skolan den 22 juni. Marko Karkulehto hade lagt kvällens banor, där de flesta kontrollerna fanns i området runt skolan men med en liten sväng nerom Lidl och busstorget. De längre banorna hade även några kontroller nere på Dannfältet.

Du löser väl sommarkorsordet?

 • 20 jun 2023

image: Du löser väl sommarkorsordet?

Nu finns det senaste sommarkorsordet från DÅS nr 2 publicerat här på hemsidan! Hela sju stycken lösningar har redan kommit in, men du har gott om tid på dig att gnugga geniknölarna och komma fram till rätt lösning - 31 augusti är sista inlämningsdag.

Inga totalsegrar, men ändå bra resultat!

 • 19 jun 2023

image: Inga totalsegrar, men ändå bra resultat!

Tyvärr blev det inga totalsegrar för Vilsarna i Tre skåningar och en dansk och inte heller några fler etappsegrar på de sista två etapperna, men Vilse fick ändå många topp-placeringar. Eddie Karlsson kom tvåa i H21, endast 49 sekunder efter segraren - fantastiskt bra! Filip Paulin kom också tvåa i sin klass H14 (se bilden) och Hilma Paulin kom trea i D16.

Eddie leder Tre skåningar och en dansk!

 • 17 jun 2023

image: Eddie leder Tre skåningar och en dansk!

Halvvägs in i tävlingen Tre skåningar och en dansk leder Eddie Karlsson H21-klassen efter segrar både på etapp 1 i går kväll och den danska etapp 2 i dag på förmiddagen.

Lin Ingvarsson trivdes i Hellebaekskoven utanför Helsingör och vann också sin klass, D10, med sex sekunder före Julia Johansson (Orion) som segrade i går, ett par minuter före Lin.

KM Sprint 22 juni

 • 13 jun 2023

image: KM Sprint 22 juni

Årets KM i Sprint är vid Högavångsskolan i Olofström.
Varmt välkommen!

Härlig kväll i Komperskulla!

 • 12 jun 2023

image: Härlig kväll i Komperskulla!

Det blev en härlig Vilse-kväll i Komperskulla med inledande klubbmästerskap i terränglöpning och därefter tipspromenad och möjlighet att testa hoppstyltor, enhjuling och ”steg-golf”. I stället för korvgrillning blev det frukt till alla som var där.

Sprinthelgen avklarad!

 • 11 jun 2023

image: Sprinthelgen avklarad!

Nu är Sprinthelgens tävlingar i Jämjö och Trummenäs avklarade! Det var bara fem Vilsare som deltog i alla tre etapperna och bäst placering fick Hilma Paulin som blev totaltvåa i D16. Trea totalt blev Eddie Karlsson H21, Alfons Johansen H16 och Filip Paulin H14. Lasse Svensson kom sexa i H65.

En etappseger blev det till klubben på första etappen genom Kati Németh i D55!

Dags att lämna in din reseräkning!

 • 8 jun 2023

image: Dags att lämna in din reseräkning!

Senast den 15 juni vill Jessica ha in din reseräkning för vårens tävlingar/aktiviteter!
Reseräkningar som kommer in efter detta datum, behandlas inte förrän till hösten.

Vad kan du få reseersättning för? Kolla i reglerna som du hittar i Vilse-häftet eller här.

Välbesökt Naturpassavslutning i Holje Park

 • 7 jun 2023

image: Välbesökt Naturpassavslutning i Holje Park

Ett 70-tal Naturpassare hade hörsammat inbjudan till vårens avslutning med tipsrunda, fika och prisutdelning. Det var en härlig, myggfri försommarkväll, men temperaturen var mest behaglig i skuggan... 

Sommarens/höstens Naturpass presenterades och det blir ett kombinerat paket med foto-orientering i Kyrkhult och cykelorientering (eller förflyttning med annat fordon) norr om Olofström. Pris 100 kr och det säljs på de vanliga försäljningsställena.

Thomas fick kommunens ungdomsledarpris!

 • 6 jun 2023

image: Thomas fick kommunens ungdomsledarpris!

För andra året i rad har en av våra ledare tilldelats kommunens ungdomsledarpris. Förra året var det Malin Åman och i år blev det Thomas Henmyr, som fick sitt pris i dag under Nationaldagsfirandet i Holje Park. Grattis Thomas till ett välförtjänt pris!

Soliga sprinttävlingar vid Södersjön!

 • 5 jun 2023

image: Soliga sprinttävlingar vid Södersjön!

I går arrangerade vi DM sprint och sprintstafett i Kyrkhult och även om det inte var så många vilsare som deltog, av förklarliga skäl, så blev det en hel del framgångar med bland annat ett delat guld i H21!

Lyckad ungdomsserietävling gav 366 poäng!

 • 3 jun 2023

image: Lyckad ungdomsserietävling gav 366 poäng!

Ungdomsseriens fjärde deltävling, som avgjordes i Sölvesborg i onsdags kväll, blev lyckad för våra ungdomar, som samlade ihop hela 366 klubbpoäng. Lin tog hem fjärde segern för i år i D10 och Troj kammade hem nummer tre i H14. Filippa slog till med första segern i D12 - Grattis

Eddie H17-20, Alfons H16 och Hilma D16 hade inga att tävla med mer än sig själva, men det gäller ju att fullfölja också, vilket de gjorde på ett bra sätt. Här blev det alltså ytterligare tre segrar. Totalt fick vi sex segrar/30-poängare.