Varmt och klurigt Havs-OL!

  • 9 jul 2023

image: Varmt och klurigt Havs-OL!

Det var småskuren och klurig terräng, både på Tjärö och i Järnavik, när årets Havs-OL avgjordes. Med soligt och varmt väder ställdes deltagarna inför tuffa utmaningar och det blev inga segrar till Vilse-löparna, men väl ett antal platser bland de fem bästa.

Bäst placeringsmässigt lyckades Lin Ingvarsson som blev tvåa i D10 båda dagarna, slagen bara av kompisen Moa. Lite kuriosa: I dagens tävling togs placeringarna 1, 2, 3 och 6 i D10 av tjejer som alla är medlemmar i OK Vilse 87 (se bilden), fast Moa Bligård Vennerlund (1) , Josefin Mellberg (3) och Linnea Eng (6) tävlar ju för andra klubbar.

På lördagen kom 16 Vilse-löpare till start. Utöver Lins andraplats blev Elsa Svensson trea i D80 och Filip Paulin, Ingmar Olsson och Patricija Prakapaite kom femma i sina klasser (H14, H65, D12).

På söndagen var det hela 23 startande vilsare. Att Lin kom tvåa är redan nämnt, men Filip gjorde också ett bra lopp och ”bytte ut” femteplatsen mot en andraplats i H14. Per-Arne Höög säkrade en andraplacering i H65 och Filippa Karkulehto kom fyra i D12.

Många andra gjorde också stronga insatser, men kom lite längre ner i resultatlistan.

Klubbresultat lördag
Klubbresultat söndag

Foto: Kalle Ingvarsson
Text: Lillemor Blomqvist