Startjobb, segrar och stafett i påskhelgen

  • 1 apr 2024

image: Startjobb, segrar och stafett i påskhelgen

Det var många Vilsare i farten i påskhelgen, fast de flesta tävlade inte utan jobbade vid starterna på FK Göingarnas publiktävlingar Vildmarksfejden och Göingefejden. Totalt 24 stycken ställde upp och hjälpte till och flera var med båda dagarna. Tack för det!

Hur gick det då med tävlandet?

Jo, i åldersklasserna på långfredagen lyckades Alfons Johansen bäst med en 16:e plats i H18Elit2. I öppna klasser hade Kati Németh bäst placering (8:a i Lätt 5 km).

Några fler löpare tillkom på påskafton och Kerstin Henmyr och Elsa Svensson tog varsin seger i D85 respektive D80. Inga fler tävlande i åldersklasser kom bland de 10 bästa, men i Lätt 2,5 km kom Dominykas Prakapas 9:a och Patricija Prakapaite 10:a (av 41 startande).

På söndagen avgjordes Göingestafetten, den första deltävlingen i nya Stafettligan. Vilse ställde upp med fyra lag: Två herrlag, ett lag i H16 och ett lag i DH12. Alla lagen kämpade väl och fullföljde tävlingen, men bäst gick det för H16-laget där Filip Paulin sprang första sträckan, Hilma Paulin och Filippa Karkulehto sträcka 2 och den avslutande sträckan löptes av Troj Gunnarsson. Deras slutplacering blev 7:a, 21 lag startade i klassen.

Klubbresultat fredag
Klubbresultat lördag
Klubbresultat söndag, stafetten
Klubbresultat söndag, individuella

Foto: Ingmar Olsson (starten), Hanna Rubin (Troj)
Text: Lillemor Blomqvist