Tack från Göingarna!

  • 6 apr 2024

image: Tack från Göingarna!

För några dagar sen kom det ett tackbrev till klubben från FK Göingarna.

"Vi tackar för ett fantastiskt trevligt samarbete i påsk! Tack vare ert stöd kunde vi genomföra en fantastisk orienteringsfest i Göingeskogarna med arena Klingatorpet som bas. Deltagarna som kom dels från hela Sverige, men också från ytterligare ca 20 olika länder uttryckte stor belåtenhet med såväl upplevelsen i skogen som den magnifika arenan. Drygt 5500 starter på tre dagar i ett skapligt vårväder blev slutsummeringen och tuffa fighter i huvudklasserna blandades med härliga upplevelser för alla ungdomar och äldre som också var på plats. Vi hade löpare mellan 5 och 90 år på plats.

I huvudklasserna hade vi otroligt starka startfält där Norge dominerade damklassen medan de svenska landslagslöparna toppade herrklasserna på de individuella loppen på fredagen och lördagen. Vid urpremiären för Stafettligan på söndagen blev det dubbelt Göteborg med Göteborg-Majorna som vinnare i Damklassen och IFK Göteborg som segrare i Herrklassen.

Våra egna löpare från FK Göingarna hade också stora framgångar med många av våra ungdomar på framskjutna placeringar. Svante Selin får ett extra omnämnande då han segrade i överlägsen stil i 20-årsklassen på lördagen och sedan toppade detta genom att slå alla seniorerna på första sträckan på söndagen.

Hela evenemanget blev som sagt väldigt lyckat och vi tackar stort för ert stöd som gjorde detta möjligt. Utan er hade vi aldrig kunnat leverera på denna nivå!

Med hopp om ett fortsatt gott samarbete,

FK Göingarna

PS: Ta gärna en titt på detta filmklipp som är en sammanfattning av söndagens Stafettligan."

https://drive.google.com/file/d/1le2YPOKDelkOrZnS135UhdsoCNEbNKgv/view?usp=drive_web

Foto från Vildmarksfejden: Ingmar Olsson